Pedusc-Bresaolla della Valtellina este o specialitate realizată din pulpă de vită, este cea mai prețioasă tăietură, care corespunde părții superioare a mușchiului aductor, este curațat de grăsime , tendoane si sărat printr-o metodă „uscată”, tot atunci se asezonează cu arome naturale, se adaugă conservanți , zahăr, dextroză. Sărarea durează in medie 10-15 zile. Carnea se introduce apoi in intestine naturale sau artificiale dupa care urmează o perioada de uscare de 7 zile cu o dezhidratare puternica in primele zile. Maturarea se efectuează in spații în care este asigurat schimbul de aer optim, la o temperatură medie intre 12 si 18°C, timpul de uscare, variază de la 4 pana la 8 săptamâni, in functie de mărimea produsului .
Ingrediente
carne de vită, sare, dextroză, arome naturale, conservanți nitrit de sodiu, nitrat de sodiu.
Valori nutriționale per 100g
Energie 676 kj / 160 kcal
Grăsimi 2,6g
Acizi grași saturați 1,5g
Carbohidrați <0,5g
Zaharuri <0,5g
Proteine 34g
Sare 3,2g
Informații de păstrare
Conservare 0° +4° C.
Țara originii:
Italia