Aperol este un bitter clasic italian ce a început să devină cunoscut in Italia imediat după cel de-al doilea razboi mondial. Faima internatonală a cunoscut-o însă la inceputul anilor 2000, atunci când brandul a fost cumpărat de Gruppo Campari. Apertivitul are o aromă placută dulce-amăruie, fiind produs și astăzi prin metode tradiționale după o rețetă secretă. Printre ingredientele ce intra in compozitia bitterului se regăsesc portocale dulci și amare, rubarba si gențiana perfect armonizate. Cea mai cunoscută băutură pe bază de Aperol este Aperol Spritz (prosecco, apă minerală, bitter) fiind apreciată in special de publicul feminin.
Ingrediente zahăr, alcool etilic de origine agricolă, extract de plante aromatice, arome(chinină), coloranți( portocaliu E110, roșu E124)
Informații nutriționale
Valoare energetică 676,8kj/160,8cal
Alcool 11%
Producător Davide Campari Milano
Țara de origine Italia