Gragnano Penisola Sorrentina Denumirea de origine protejată.
În Peninsula Sorrentină, destinație populară pentru turismul internațional, un vin spumant de o calitate excelentă și o tradiție deosebită este produs în zone foarte limitate și în condiții de viticultură extremă: Gragnano, “un vin mic, dar inegalabil ”este modul în care l-a descris Mario Saldati. Obținut din unificarea diferitelor tipuri de struguri, cum ar fi Olivella, Sciascinoso, Per’e Palummo (Piedirosso), Aglianico și alte soiuri cultivate în municipiile din Peninsula Sorrento, Gragnano își ia numele de la unul dintre acestea din urmă.
FISA DE DATE Soi de struguri | Piedirosso, Aglianico, Sciascinoso
Zona de producție | Peninsula Sorrentină
COMBINATII GASTRONOMICE Poate ca vinul este cel mai bine cu pizza Margherita sau marinara si cu produse de rotiserie. Ideal, de asemenea, ca aperitiv.
Conține sulfați.
Condiții de păstrare
6°- 10°C într-un loc răcoros și uscat.
Țara de origine
Italia