Este un salam moale, răspândit, foarte picant, legat în mod tradițional de Calabria. Nduja se prepară cu carne de porc, bucăți mici de grăsime obținute din circumferință, umăr și coapsă, la care se adaugă piper roșu uscat. Toate componentele sunt tocate cu o mașină de tocat carne, se adaugă sare în amestecul astfel format și umplute în maț, este uscat în mod natural.
N’duja propriu-zisă are o culoare roșiatică, consistență păstoasă care nu devine niciodată grea nici după maturare.
Excepțional pentru pâinea proaspăt coaptă, pentru a face paste, pe pizza și pentru a da o notă de condiment tuturor sosurilor tale.
Se vinde la bucată; o bucată având circa 400-500gr.
Ingrediente: carne și grăsime de porc, ardei roșu, sare, arome naturale, dextroză, zaharoză, antioxidant, conservant.
Valori nutriționale per 100g
Energie 1265 kj / 305 kcal
Grăsimi 24g
Acizi grași saturați 14g
Carbohidrați 3,44g
Zaharuri 1,79g
Proteine 19,4g
Sare 3,4g
Informații de păstrare
Conservare 0° +4° C.
Țara originii:
Italia