Tarta cu gem de caise este un desert de casă foarte tradițional, unul dintre cele care se prepară și astăzi cu aceeași rețetă pe care o foloseau bunicile noastre.
Ingrediente
Făină de grâu tânăr de tip 0, gem de caise 37,5% (piure de caise35%, sirop de fructoză), zahăr, margarină( grăsimi de palmier, ulei de floarea soarelui, apă,emulsionanți= mono și digliceride ai acizilor grași, lecitină de floarea soarelui, conservant= sorbat de potasiu, corector de aciditate= acid citric, arome, coloranți, betacaroten), ulei de floarea soarelui, sirop de glucoză-fructoză, ouă , agenți crescători (disfosfat disodic, hidrogen carbonat de sodiu), sare, proteine din lapte, vanilie, gelificanți( din amidon fosfat idrosipropilat, alginat de sodiu, pectină, acidificant=acid malico, arome)
Poate conține urme de corjă de fructe uscate și derivați din lapte.
Valori nutriționale per 100g
Energie 1779kj /426kcal
Grăsimi 14,7g
Acizi grași saturați 9,5g
Carbohidrați 69,6g
Zaharuri 40,1g
Proteine 4,2g
Sare 0,4g
Informații de păstrare
A se păstra la loc uscat și curat, departe se surse de căldură.
Țara originii:
Italia