Casera este brânza tipică din Valtellina, o zonă alpină din provincia Sondrio din regiunea Lombardia. Pentru a produce casera, se folosește laptele de vacă, care se hrănește numai cu plante aromatice alpine care transmit o aromă unică și delicată brânzei care este mai intensă pe măsură ce se maturizează. Potrivit acestuia din urmă, pasta variază de la alb la galben pai, de la moale la compactă. Casera dă un miros atât de special încât amintește aerul alpin, simbol al purității și prospețimii. Recent a devenit DOP (denumire de origine protejată).
INGREDIENTE:
lapte de vacă, cheag, sare
Valori nutriționale
Valoare energetică 1547 kJ / 373 kcal
Grăsimi 28,0 g (din care saturați: 20,0 g)
CARBOHIDRATI 0,9 g (din care zaharuri: 0,1 g)
PROTEINE 29,0 g
SARE 1,5 g
Informații de păstrare :
A se păstra într-un loc uscat și răcoros.
Se poate tăia minim 200-250gr.
Țara originii :
Italia.