Note de degustare:
- culoare : roșu rubiniu
- nas : vinul dezlănțuie arome de fructe roșii ultra-coapte, cu note de piper, cuișoare și tutun.
- gust : plăcut, susținut de o fină aciditate si taninuri rafinate
Asocieri culinare : vânat, carne prăjită și la grătar și brânzeturi bine maturate.
Corpolenta plina si textura mătăsoasă, cu note balsamice, de trandafiri, anason si menta sălbatică. Dezvolta pe final note terțiare subtile de cafea si tutun dulce.
Strugurii au fost lăsați la uscat pentru 4 luni înainte de macerarea prelungită în inox. Maturat pentru 24 luni in butoaie mici de stejar, urmate de 12 luni în inox si de alte 24 de luni în sticlă.
Buchet intens si bine conturat, cu arome bogate de cireșe negre si note de ciocolată și condimente dulci.
Condiții de păstrare
6°- 10°C într-un loc răcoros și uscat.
Țara de origine
Italia