Note de degustare AGLIANICO del Sannio DOC Vignolè: Roșu intens cu reflexe granat, strălucitor. Vinos și aromat, persistent.
Vin seducător si elegant cu un stil clasic si tradițional născut dintr-o vie veche a Mosie.
Struguri: 100% Aglianico.
Zona de producție: Castelvenere (BN).
Mod de cultivare: spalier cu sistem de antrenament guyot.
Caracteristicile solului: amestec argilos mediu. Randament la hectar: 60 q.
Recoltare: manuală în cutii mici.
Vinificare: presare-depresare delicată a strugurilor cu macerare și fermentare timp de aproximativ 10 zile.
Învechire: în butoaie de stejar francez timp de 18 luni.
Culoare: roșu rubiniu intens
Nas: este o adevărată explozie de fructe roșii cu note de mure, prune și cireșe negre, îmbogățite cu note balsamice.
Gust: taninuri catifelate, cu o aciditate echilibrată și o notă pișcătoare delicată.
Tărie alcoolică: 13% Vol.
Temperatura de servire: 16 ° – 18 °.
Degustare: se potrivește bine cu vânat, brânzeturi mature și carne la grătar.
Condiții de păstrare
6°- 10°C într-un loc răcoros și uscat.
Țara de origine
Italia